maanantai 22. heinäkuuta 2013

Home sweet home!

Praha oli ja meni, ja oli aivan mieletön reissu! Ihan uskomattomia paikkoja, mahtavasti historiaa, upeita biletysmahiksia ja muutenkin... aika täydellinen matka. Paljon tosin jäi näkemättä, ja uudestaan kai sinnekin pitää päästä. Tosin ehkäpä ensin täytyy visiteerata vähän muuallakin.

Kuvapäivitys on tulossa kyllä, mutta näin töistä sen toteuttaminen on vähän hankalaa. Pari kuvaa kuitenkin voisin jo nyt laittaa, ja kunhan saan omalle koneelle loput kuvat ladattua, voin niitäkin sitten tänne postailla. :)

Kierreltiin kaverin kanssa aika paljon ympäri Prahaa, nähtiin John Lennon Wall, linna (tietenkin!), paljon kauppoja ja pieniä putiikkeja, Kutna Horan luukappeli ja St Barbaran katedraali. Ihan uskomattomia kaikki! Pieni ihme, että niin keskellä Eurooppaa sijaitseva kaupunki on selvinnyt sodista ja kurjuuksista niin mielettömän hyvin.


Luukappeli oli aivan upea paikka. Ympärille katsellessa sitä vain ihmetteli, miten on mahdollista luoda niin hienoja koristeita jostain niinkin masentavasta kuin kuolleiden ihmisten jäännöksistä. Kännykkäkameran kuvanlaatu ei ole ehkä paras mahdollinen, mutta sentään jotain selvää saa. Alla olevan kuvan luupinot olivat verkkoaidan takana piilossa, sillä luita ei ollut mitenkään kiinnitetty toisiinsa, ne oli vain kasattu päällekäin. Koristukset sentään oli jotenkin liimattu paikoilleen, uskalsi niiden lähellä sentään hengittää ilman pelkoa kaiken romahtamisesta.


John Lennon Wall oli ehkäpä hienoin paikka Prahassa, vaikka sinänsä olikin melko vaatimaton pieni muurinpätkä täynnä kirkasvärisiä graffiteja ja tekstejä. Wikipedia kertoo siitä kuitenkin vähän, ja jotenkin tuollainen pieni, kirkasvärinen seinä symboloimassa toivoa kurjuuden keskellä... Mä en kykene olemaan tykkäämättä. http://en.wikipedia.org/wiki/Lennon_Wall



Mutta nyt taas töiden pariin, parempaa päivitystä luvassa sitten kunhan ehdin kuvia katsomaan läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti